The Rhino :: Aloha aan de Maas
Osre logo

Aloha aan de Maas: eten en drinken met een view!

Afstand: 10 minuten vanaf The Rhino

Aloha Rotterdam is zonder twijfel een van de meest bijzondere restaurants in Rotterdam. Het bevindt zich namelijk in het verlaten zwemparadijs Tropicana. Daarnaast zit Aloha op een perfecte locatie met prachtig uitzicht over de Maas en de Willemsbrug.

Vertrek je vanaf metrohalte Kralingse Zoom? Dan sta je binnen 10 minuten bij de voordeur van Aloha. Maar ook vanaf The Rhino fiets je er in slecht 10 minuutjes heen!

Panorama van de Maas

Laten we het nog even hebben over het adembenemende uitzicht: het terras bevindt zich in en rondom het oude buitenbad van het tropische zwemparadijs. Dat betekent dat er nog delen van het zwemparadijs te zien zijn: stukjes wildwaterbaan, de tegels en ‘rotsen’. Het vormt een mooi geheel van oud – noem het vintage – en nieuw.

Het terras biedt een panoramisch uitzicht over de Rotterdamse rivier de Nieuwe Maas. Je kunt je al prima vermaken door te kijken naar de boten die voorbij varen. Natuurlijk onder het genot van een drankje. Bestel bijvoorbeeld een lekkere kop Rotterdamse koffie of een verfrissende lavendel limonade.

Mis de “signature dishes” niet!

Kom je met een lege maag? Geen zorgen, want ze hebben een rijke menukaart met lokale producten en eigenzinnige gerechten. Kom je met leuk gezelschap? Bestel zeker hun signature dishes: soep, bitterballen van oesterzwam, dun gesneden rib-eye, bonenhummus, bloemkoolnuggets, schelvis ceviche, blokjes Booij belegen kaas, pesto en het knapperige brood. Mochten ze de koffiemayonaise onverhoopt zijn vergeten, vraag die er dan zeker nog bij.

Heer-lijk.


“Afval bestaat niet”

Aloha is onderdeel van Blue City, een plek waar ondernemerschap in een circulaire economie centraal staat. Hier geloven ze niet in afval. Het keukenafval van Aloha wordt bijvoorbeeld gecomposteerd en belandt weer in hun moestuin als bemesting voor kruiden en eetbare bloemen.

Alle ondernemers in het pand werken samen door productie op elkaar af te stemmen. Ze maken met elkaars ‘afval’ weer eigenwijze nieuwe producten. Zo wordt de koffiedrab van de branderij in Aloha gebruikt als basis voor de teelt van de oesterzwammen verderop in het pand. Van deze zwammen maakt Aloha dus weer die goddelijke bitterballen die in de “Golden Platter” zitten. En van die platter blijft inderdaad niks over. Cirkeltje rond!