The Rhino :: Mooie Boules
Osre logo

Mooie Boules: jeu de boules en foodhal in één!


Afstand: 20 minuten fietsen vanaf The Rhino

Als het ergens nooit saai is, is het in Rotterdam! Je kunt in het ZOHO kwartier in Rotterdam-Noord bij Mooie Boules terecht voor een ouderwets potje jeu de boules. Weet je nog, vroegâh op de camping in Frankrijk? Nou, deze oude, karakteristieke metaalfabriek is omgetoverd tot een Frans overdekt dorpsplein. Onder het genot van een hapje en een drankje geniet je van het nostalgische Franse spel. Mooie Boules serveert namelijk allerlei signature dishes van verschillende lokale restaurants. Lekker, toch?


Het verhaal achter Mooie Boules

Een lokale ondernemer, Daan van Hal, werd verliefd op de oude fabriek waar Mooie Boules haar deuren opent. Het deed hem denken aan de oude loodsen in New York waar de inwoners graag komen om te kegelen. De mogelijkheden van het pand leken eindeloos. Gelukkig kwam hij in contact met Rogier van Genugten, die vorig jaar in de hoofdstad op het Museumplein de eerste jeu de boules-foodhal van Nederland opende. Het concept is daar een groot succes. Een ding was duidelijk: dit concept moest ook naar de Maasstad komen. Samen met van Genugten heeft van Hal de oude metaalfabriek een nieuwe bestemming gegeven. En de locals van Rotterdam hebben een plek waar ze met vrienden gezellig een potje jeu de boules kunnen spelen.

Wat kun je verwachten?

Bij Mooie Boules kun je met kleine en grote groepen terecht voor een wedstrijdje. Ben je gek op een goed glas wijn of speciaalbiertjes? Geen probleem: voor de liefhebber heeft de bar een uitgebreid assortiment. En natuurlijk komt het bier uit de Maasstad zelf, vers van de tap!

Lokale restaurants verzorgen de gerechtjes. Je kunt er Indonesische rijsttafels krijgen, maar ook een lekker frisse pokébowl. Of heb je liever een ouderwets goede burger? Het kan allemaal: Ron Blaauw en Michiel van der Eerde hebben de menukaart samengesteld. Dus ook in Rotterdam kun je terecht voor culinaire hoogstandjes!

De jeu de boules-foodhal is een soort ‘speeltuin voor volwassenen’. Of je nou voor een gezellige avond met vrienden gaat, een verplicht familie-uitje of een vrijmibo met collega’s.