The Rhino :: Nazomeren
Osre logo

Nazomeren: 5 favoriete terrasjes in Rotterdam!

#1: de Zure Bom

Afstand: 30 minuten op de fiets of 15 minuten in het openbaar vervoer

In het Merwe-Vierhavensgebied kun je tegenwoordig weer genieten van een ontbijt of lunch bij de Zure Bom. Naast de bekende hapjes, zoals croissants, yoghurt en versgemalen filterkoffie, serveren ze dagelijks wisselende gerechten. Deze sluiten aan bij het seizoen, maar de medewerkers serveren ook graag waar ze zelf zin in hebben.

Het is een combinatie van klassiekers, veganistische verrassingen en duurzame, versbereide gerechten. Met al die lekkere gerechten wordt het een hele opgave om te kiezen wat je wilt eten!

#2: de Gele Kanarie

Afstand: 15 minuten op de fiets of 7 minuten in het openbaar vervoer

Nee, niet het vogeltje. Sinds 2018 is de Gele Kanarie hét Bier en Spijs Paradijs van Rotterdam. Aan de Goudsesingel kun je terecht voor een lekkere lunch, een uitgebreide borrel (met hapjes!) en daarna kun je gezellig blijven zitten voor het diner. Als je lekker zit, mag je gerust de hele avond blijven hangen. Vinden ze alleen maar gezellig, de Gele Kanarie is namelijk tot in de kleine uurtjes geopend.

#3: Thoms Stadsbrouwerij

Afstand: 15 minuten op de fiets of 7 minuten in het openbaar vervoer

Tap je liever je eigen biertje? Bij Thoms Stadsbrouwerij op het Raamplein schenk je de glazen zo vol als je zelf wilt. Zelf brouwen ze o.a. een weizen, een rosé bier, een radler en natuurlijk het bekende pils. Bij zo’n fris biertje hoort natuurlijk een borrelplank of een lekkere lunch. En is je eigen tap nog niet leeg na de borrel? Dan bestel je gewoon een goed stuk vlees of een knapperige salade als avondmaaltijd.


#4: Brouwerij Noordt

Afstand: 20 minuten op de fiets of 10 minuten in het openbaar vervoer

Bij Brouwerij Noordt brouwen ze hun bieren goed doordrinkbaar, maar wel met smaak. In de taproom op de Zaagmolenkade vind je van donderdag tot zondag alle bieren uit hun uitgebreide assortiment. Ideaal voor een (bier)fietstochtje op een zonnige middag.

#5: Viskantine aan de Cool

Afstand: 25 minuten op de fiets of 12 minuten in het openbaar vervoer

Zin om een visje te eten met je voeten in het zand? Viskantine aan de Cool ligt direct achter eetcafé de Machinist aan de Willem Buytewechstraat. De perfect gebakken vissen komen van een op hout gestookte steenoven of van de barbecue. De Viskantine is met mooi weer open vanaf vijf uur tot het donker wordt. En lust je echt geen vis? Als je het vriendelijk vraagt wil de kok misschien wel een lekkere Black Angus Steak voor je grillen.